Twitter Hack använde Bitcoin för att få pengar: Här är varför

Någon hackade Twitter onsdag – och de använde bitcoin för att dra nytta av det.

Bitcoin är ett alternativt pengarsystem baserat på värdet av censurmotstånd. Med andra ord, Bitcoin byggdes från grunden för att undvika störningar från tredje part (tror banker, regeringar och brottsbekämpning), vilket gör det till ett naturligt verktyg i händerna på en hacker i världsklass.

Läs mer: Varför använda Bitcoin?

Bitcoin Revolution värderingsförslag kan delas in i några kategorier, alla baserade på tekniken under huven.

När hackaren har fått det är det deras
Bitcoin är elektroniskt. Ett populärt meme för bitcoin är „magiska internetpengar“, vilket det på något sätt är. Bitcoin fungerar naturligt online – du kan skicka bitcoin från din telefon eller dator till någon annan, nästan var som helst i världen, med några få klick, utan att någon kan stoppa dig. Och när du har skickat det kan du inte få tillbaka det.

Den funktionen – eller i detta fall en besvär – är en främsta anledning till att Bitcoin finns. Bitcoin förlitar sig på vad som kallas Peer-to-Peer (P2P) -transaktioner för att inte kunna förverkas av mellanhänder som lagstiftning. När mynten är i någon annans plånbok räknar du dem så bra som borta.

Bitcoin är pseudonym

Liksom många Twitter-handtag är bitcoin pseudonym. Vi kan inte länka en adress till en personlig identitet mycket enkelt.

Stulna USD, å andra sidan, skulle vara nära omöjliga att komma in och ut från ett bankkonto utan att flaggas. Traditionellt flyttas pengar från ett konto till ett annat via en tredje part.

Äldre system har uppsidan av att kunna vända transaktioner och knyta identiteter till dem. Det är helt klart en nackdel för hackare. (Särskilt rapporterade yttranden om hackaren som kör en liknande kampanj på CashApp för USD). Som jämförelse är Bitcoin mycket svårare att kontrollera.

Bitcoin är flytande

Bitcoin handlas också online på många platser. Att hålla bitcoins i din plånbok skulle inte vara värt mycket utan att folk byter dollar för bitcoins. Startad 2009 är bitcoin den mest etablerade och mest omsatta digitala tillgången. Det är också tillgängligt på populära finansiella appar som CashApp eller PayPal.

”Det är sunt förnuft att angriparna skulle välja Bitcoin. Bitcoin är den mest censurbeständiga och likvida tillgången som finns, säger Blocksteam CSO Samson Mow i ett privat meddelande.

Allt detta för att säga att Twitter-hackaren valde rätt cryptocurrency för att få amerikanska dollar.

Men bitcoin kan spåras och spåras

Adresser kan dock spåras. Och de kan också svartbollas av andra. Av natur är Bitcoin blockchain 100% transparent. Det innebär att in-och-ut av transaktioner från en part till en annan är synliga för alla med lite kunskap.

Till exempel skulle populära cryptocurrency-utbyte Coinbase inte tillåta användare av sin tjänst att överföra medel till Twitter-hackeradressen.

Blockchain-analysföretaget Chainalysis säger att de 12 eller så bitcoinsna (värda cirka 110 000 dollar vid den tiden) som hackernätet redan är på väg. Men vi kan se vart de ska. Vissa företag kan till och med matcha „meatspace“ -identiteter med blockchain-baserade på små detaljer som hackare förbiser.

Med det sagt finns det verktyg tillgängliga för människor som verkligen vill dölja sina transaktioner, och vem som har gjort denna heist verkar vara beredd att vidta åtgärder för att skydda sin byl.

I slutet av dagen är det viktigt att människor är försiktiga med löften om gratis pengar på internet – oavsett om det kommer i form av dollar, pund eller bitcoin.

Posted in <a href="https://lamaisondesenseignants.com/category/bitcoin/" rel="category tag">Bitcoin</a>